Norge åpner opp

Denne dagen har vi ventet lenge på. 18 lange måneder hvor våre liv har blitt satt på vent, med restriksjoner, munnbind, avstand, og begrensninger på hva man kunne gjøre og hvor man kunne gå. Det har vært en tøff tid for veldig mange og vi ønsker å takke alle som har stått på i denne tiden. Det er fortsatt mulighet for å ta vaksinen i de fleste kommuner og vi må huske at selv om Norge nå er åpent, er ikke viruset helt forsvunnet. Det vil fortsatt være tilfeller hvor det lønner seg å holde avstand eller bruke munnbind, så vi oppfordrer alle til å vurdere dette selv og ta vare på hverandre.

Vi ønsker å takke moskeene, deres ledere, imamer, og frivillige som har tatt ansvar og passet på å holde moskeene trygge for oss alle. Vi vet det ikke har vært lett å stenge dørene til moskeer over hele landet, eller venne seg til å holde en meters avstand til enhver tid når man er vant til å stå skulder mot skulder i bønn.

Vi vil rette en stor takk til regjeringen, helsepersonell, butikkansatte, ja hele Norge for innsatsen og jobben dere har gjort for at vi i dag kan åpne samfunnet igjen. Dugnadsånden har vært upåklagelig og vi er takknemlig for å kunne være en del av et så godt samfunn som det vi har her.

Til sist, men ikke minst, vil vi ta et øyeblikk å minnes de som har mistet sine liv og de som har mistet sine kjære i løpet av pandemien. Mens mange feirer å få friheten tilbake i dag, er det noen som mangler blant oss. Det er noen vi aldri fikk sagt adjø til, eller gitt en klem. Så i dag håper vi at alle husker dem i deres dua.

Vi har kommet oss gjennom en pandemi sammen og i håper å stå sammen også etter denne krisen.